pondělí 10. srpna 2015

Přípravy na cestu | Dětské aplikace pro tablet

Jelikož nás čeká fakt dlouhá cesta autem, vymýšlím různé způsoby zábavy. Hry, knížky, jídlo a tak. A až nebude stačit tahle normální zábava, přijde čas na tablet. Jasně, není to nejlepší hračka pro dítě. Ale až to jinak nepůjde, musíme být připraveni. 

Takže hledám dětské aplikace pro tablet a tady je můj seznam, co jsem objevila a co se mi líbí. Některé už má Eduard vyzkoušené, některé máme nově, ale já už jsem je otestovala a vypadají dobře. Jsou to aplikace pro iPad, ale nejspíš půjdou najít i pro jiné tablety. Zatím máme jen ty, co jsou zdarma, protože už tak jich je hodně a Edovi to zatím stačí. Tak ať nám zbyde ještě něco do zásoby, na příště.


Česká televize

Aplikace od České televize se mi líbí, jsou na motivy večerníčků nebo pořadů z ČT Déčko a jsou zdarma. Mají příjemnou grafiku a dobrý nápad. Třeba skládání věcí do batohu na cesty (Saky paky), počítání pater výtahu a krmení zvířat (Kouzelný výtah) nebo staré rádio s posloucháním pohádek, jak to bylo kdysi, když nebyla televize (Rádio na dobrou noc). 



Toca Boca

Tohle jsou skvělé hry, moderní grafika i nápad. My všichni milujeme Toca Band - vyberete si hudebníky, postavíte je na pódium a tak skládáte hudbu a je to fakt dobrá hudba! Je to zdarma, doporučuju vyzkoušet! Další hry od Toca Boca máme zatím jen ty, co jsou také zdarma, ale od těchto tvůrců bych se nebála koupit i ty ostatní.


Pepi Play

Edovi se hrozně líbila úvodní znělka her od Pepi Play a strávil asi týden tím, že je jen zapínal a vypínal, aby slyšel tu znělku. Ale už pokročil dál a líbí se mu i ty samotné hry, hlavně Pepi Bath. Kluka nebo holku svlíkne z oblečení (zůstane jim spodní prádlo, nebojte), oblečení do pračky, boty do botníku, nasypat prášek, zapnout pračku, pověsit prádlo na šňůru. Takže je to i výchovné. Pak máme i Pepi Tree a ten je taky super, moc hezká grafika a originální hry. Housenka, co žere list nebo ovoce, zakuklí se a je z ní motýl. Nebo krmení veverek. Zase bych si od této firmy klidně koupila další hry.



Lego Duplo

Duplo máme i opravdové, jako hračku, a Eduard ho má rád. Má rád i Duplo hry, i když nevím, jestli ví, že je to to samé. Ale to nevadí, baví ho to. Nejlepší jsou vláčky, vybere vagóny, naloží zboží a lidi, někdy natankuje, někdy staví most, pak musí postavit koleje kolem skal a jezer až dojede nakonec, kde strojvůdce oslavuje konec šichty. Asi to nemá žádné hlubší poslání. Pak ještě máme Duplo Forrest, to je cesta zajíce a žirafy lesem za medvědem na jeho oslavu narozenin, cestou plní různé úkoly. Výhodou těchto her je, že je zvládne malé dítě tak od roka a půl. 


Lipa Learning

Tento soubor her tvoří přímo výukový systém pro děti, jsou tu oblasti matematika, tvořivost, jazyk, základy a věda. Můžete si stáhnout Lipa Getaway a tam spravujete tyto oblasti a jednotlivé hry a výsledky jednotlivých dětí. To zatím nepoužíváme a možná je to až trochu moc, ale ty hry jsou dobré. Máme zase jen ty zdarma a ještě jsme je neprojely celé, ale vypadají poměrně rozumně. 



Výukové kartičky (Flashcards)

Další vzdělávací hra, kde si můžete vybrat z mluvení, poznávání, prohlížení a pexesa. Další verze jsou pak na učení slovíček v angličtině nebo němčině. Grafika teda nic moc, obrázky nemají jednotný styl ani nejsou hezké, prostředí by i dítě navrhlo více oku lahodící... Ale je to vzdělávací, takže to se asi odpouští. 


Krtek

Eduard má krtka moc rád v jakékoliv podobě. Taky tabletu říká "krtek" (spíš něco jako "ttéé," ale znamená to krtek.) Tak máme i hry s krtkem, ale je to skládání obrázků jako puzzle a to mu ještě moc nejde. Nicméně je tam krtek. Grafika v krtkovském stylu, hry jednoduché a hezké.


Máte nějaké další oblíbené aplikace pro malé děti? Paří vaše dítě od rána do večera střílečky? Nebo jste přesvědčeni, že tablet ukradne dětem část duše, a nesmí se mu přiblížit blíž než na 100 metrů? Podělte se s námi.

Zdroj obrázků App Store.


1 komentář:

  1. Ještě jsem dostala typ na Kapu Toys, ale jsou všechny placené, tak ty budou až příště..:)

    OdpovědětVymazat